Bones pràctiques al medi natural

Flecha
Icona planifica la teva visita

Planifica la teva visita

Per gaudir dels espais naturals cal anar preparat. Informa’t del grau de dificultat de l’itinerari que vols fer, de les condicions de terreny i la meteorologia, si cal reservar-hi l’accés, on es troben els centres d’informació… Consulta el web o l’app de l’espai natural, t’ajudarà a preparar bé la teva visita i conèixer tots els serveis disponibles. Gaudeix de l’oferta turística local, activaràs l’economia local i ajudaràs a combatre el despoblament rural.

Grup de 3 excursionistes mirant i comentant un mapa

Problemes que pot ocasionar

Quan anem als espais naturals sense una planificació prèvia, no només no en gaudirem plenament, sinó que també pot ser perillós per a nosaltres mateixos.

A més, pot ser que l’espai tingui certes restriccions d’accés que cal conèixer per assegurar que podem desenvolupar la nostra activitat amb èxit i alhora la conservació dels valors naturals."

Bones pràctiques

Per assegurar una bona experiència en els espais de què volem gaudir, cal que planifiquem bé la nostra visita:

  • Consulta la previsió meteorològica i sigues prudent. Durant la teva visita a l’espai natural, estigues pendent de com evolucionen les condicions meteorològiques.
  • Informa’t sobre les característiques de l’itinerari que tens previst fer: la dificultat, les condicions del terreny, l’equipament necessari...
  • Pots contractar els serveis d'un guia professional: s'encarregarà de planificar l'activitat per a tu, vetllarà per la teva seguretat i el compliment de les recomanacions i aportarà un grandíssim valor afegit a la teva visita.
  • Tingues clares les limitacions físiques pròpies i les del grup que t’acompanya i adapta-t’hi. Gaudiràs més i reduiràs els riscos.
  • Coneix les restriccions de l’espai abans d’anar-hi, ja siguin activitats regulades, limitacions d’aforament o àrees sensibles que cal evitar.
  • De vegades, les restriccions d’accés son temporals (per exemple, coincidint amb l’època de nidificació). Encara que hagis estat abans en un espai natural, informa’t sobre les regulacions que l’afecten en el moment en què el vols visitar, encara que ja hi hagis estat abans i el coneguis.
  • Informa’t sobre quines són les Bones Pràctiques de comportament que cal aplicar a l’espai per assegurar la conservació dels seus valors naturals

Recursos associats