Bones pràctiques al medi natural

Flecha
Icona Vehicle

La natura no és un circuit

Els vehicles motoritzats per anar per la muntanya estan adaptats a superar tot tipus d’obstacles. Són molt útils per accedir ràpidament a zones complicades. Però és molt important que hi anem només pels camins i a poc a poc

Moto circulant per un espai obert

Problemes que pot ocasionar

El rastre que deixen al seu pas sí que és difícilment recuperable, principalment per la gran erosió que provoquen: aixequen roques, aixafen la vegetació i creen nous sots. A més, el soroll que causen trenca l’ambient tranquil i silenciós de les muntanyes i espanta fins i tot la fauna llunyana.

Bones pràctiques

La natura no és un circuit, i per això hem de tenir en compte un seguit de Bones Pràctiques per minimitzar l’impacte dels vehicles motoritzats sobre el medi:

  • Respecta la llei de circulació vigent, també en els camins de muntanya.
  • Respecta els senyals, les barreres i les indicacions que trobis a les pistes i els camins.
  • Utilitza les pistes forestals on la circulació de vehicles estigui permesa. Recorda que és prohibit circular per pistes de desembosc i per fora dels camins; això inclou els corriols.
  • És possible que trobis pistes tallades durant algun període de l’any a causa de la presència de fauna amenaçada; en aquest cas, respecta la zona i no hi accedeixis.
  • Redueix el nombre de vehicles amb què accedeixes a la natura.