Bones pràctiques al medi natural

Flecha
Icona emporta’t la teva brossa

Emporta’t la teva brossa

Primer de tot és important no deixar brossa ni cap element que pugui contaminar l’espai, alguns tarden anys a degradar-se. A més, si la diposites en el contenidor corresponent, fas més fàcil la seva gestió i segueixes les bones pràctiques.

Mans guardant una pela de plàtan en una bossa zip

Problemes que pot ocasionar

Les conseqüències de llençar brossa de manera voluntària o involuntària a la natura són múltiples. Els compostos químics de les burilles que afecten el medi, animals que moren per la ingesta de plàstics, incendis provocats per l’autocombustió d’una ampolla de vidre, contaminació de l’aigua pels productes químics amb què és feta la roba o abandonament de residus, entre d’altres, són molts dels impactes que podem veure.    

Bones pràctiques

Seguint algunes d’aquestes recomanacions, podem reduir molts d’aquests impactes directes sobre el medi:

  • Emporta’t sempre qualsevol residu que generis. Para atenció de no deixar-te res durant les parades que facis.
  • No llencis tampoc material orgànic, també triga un temps a descompondre’s, a la vegada que pot ser font d’aliment per a alguns animals i alterar la cadena tròfica de l’espai.
  • Si vas a fer les teves necessitats, endú-te’n les tovalloletes i el paper de vàter, també contaminen.
  • Els refugis de muntanya i altres equipaments dels espais naturals no han de gestionar les teves deixalles. No hi deixis les teves deixalles i porta-les a contenidors dels pobles.