Bones pràctiques al medi natural

Flecha
Icona aparcament

Aparca només en aparcaments habilitats

Imagina’t que un dia vols sortir de casa teva i no pots perquè hi ha un cotxe mal aparcat. Això els pot passar a les persones que viuen dins o a prop dels espais naturals quan no aparques als espais habilitats. Cerca els aparcaments habilitats o públics i aparca només als llocs senyalitzats.

Senyal d'aparcament al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Problemes que pot ocasionar

Si aparques en vorals de carreteres o pistes forestals, a més de promoure una massificació de l’espai, pots impedir la circulació dels vehicles d’emergència i també de possible maquinària agrícola i forestal.

D’altra banda, les zones de prats o pastura, que ens pot semblar que permeten l’estacionament del vehicle, sovint són propietats privades amb finalitats agroramaderes, per la qual cosa aparcar-hi pot suposar una pèrdua de la collita a la propietat. 

Bones pràctiques

Gaudeix dels espais naturals de manera més respectuosa i ordenada:

  • Aparca només en aquells aparcaments habilitats i comprova de no dificultar l’entrada o sortida de vehicles.
  • Visita els espais naturals amb els mínims vehicles possibles. Ocuparàs menys espai als aparcaments i estalviaràs diners i emissions.
  • Assegura’t que aparques de manera que permets la circulació dels vehicles d’emergència i de possible maquinària agrícola i forestal.
  • Informa’t i aplica la Llei de regulació de l’accés motoritzat al medi natural.
  • Informa’t sobre quins són els aparcaments habilitats a l’hora de planificar la teva sortida, i de si requereixen reserva prèvia o pagament.