Bones pràctiques al medi natural

Flecha
Icona Dron

Fes volar el teu dron amb responsabilitat   

Gaudir del paisatge des d’una altra perspectiva és una de les qualitats que atrau més gent cap al món dels drons. Enlairar-se per veure a vista d’ocell el meravellós espectacle que ens ofereix la natura és un somni fet realitat. Per no generar cap afectació a la fauna que hi viu, als espais naturals protegits cal que demanis permís.

Dron en un espai natural

Problemes que pot ocasionar

Però hem de saber que el soroll i l’aspecte dels drons poden provocar molèsties importants a la fauna salvatge, sobretot si es fa volar en època de reproducció, i que les conseqüències poden ser diverses, des de delatar la ubicació de preses als depredadors o provocar fugides innecessàries (que poden arribar a causar accidents greus) fins a l’abandonament de nius.

Bones pràctiques

Coneixent això, podem aplicar les Bones Pràctiques següents i volar amb responsabilitat:

  • Sempre hi ha d’haver un pilot a terra que tingui permanentment visual sobre el dron.
  • Hem de demanar permís al propietari de la finca o el terreny des d’on s’envola el dron.
  • Si la zona es troba dins un espai natural protegit, cal fer una petició d’activitat a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya perquè atorgui l’autorització corresponent, si s’escau.
  • Recorda que no és permès el vol de drons a l’espai aeri proper a aeroports, aeròdroms i altres infraestructures, tret que es disposi d’autorització i es coordini amb l’entitat responsable de la infraestructura.
  • Si detectes fauna salvatge, allunya el dron dels animals i no pretenguis gravar-los de prop.

Recursos associats