Gaudir del paisatge des d’una altra perspectiva és una de les qualitats que atrau més gent cap al món dels drons. Enlairar-se per veure a vista d’ocell el meravellós espectacle que ens ofereix la natura és un somni fet realitat. Per no generar cap afectació a la fauna que hi viu, als espais naturals protegits cal que demanis permís.
Problemes que pot ocasionar
Però hem de saber que el soroll i l’aspecte dels drons poden provocar molèsties importants a la fauna salvatge, sobretot si es fa volar en època de reproducció, i que les conseqüències poden ser diverses, des de delatar la ubicació de preses als depredadors o provocar fugides innecessàries (que poden arribar a causar accidents greus) fins a l’abandonament de nius.
Bones pràctiques
Coneixent això, podem aplicar les Bones Pràctiques següents i volar amb responsabilitat:
Sempre hi ha d’haver un pilot a terra que tingui permanentment visual sobre el dron.
Hem de demanar permís al propietari de la finca o el terreny des d’on s’envola el dron.
Si la zona es troba dins un espai natural protegit, cal fer una petició d’activitat a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya perquè atorgui l’autorització corresponent, si s’escau.
Recorda que no és permès el vol de drons a l’espai aeri proper a aeroports, aeròdroms i altres infraestructures, tret que es disposi d’autorització i es coordini amb l’entitat responsable de la infraestructura.
Si detectes fauna salvatge, allunya el dron dels animals i no pretenguis gravar-los de prop.
Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) pròpies per millorar l’experiència de navegació i oferir continguts d’interès. Per continuar la navegació cal acceptar la nostra política de galetes.