Bones pràctiques al medi natural

Flecha
Icona Visita’ls amb moderació

Visita’ls amb moderació

Masses persones alhora en un mateix espai poden trencar l’equilibri natural i malmetre’l. Dosifica la teva visita en espais naturals, com també el bany en rius i gorgs, i visita’ls durant un temps limitat per deixar descansar la fauna que hi viu. Si pots, visita l’espai fora de les èpoques de sobrefreqüentació, la teva visita segur que serà molt més gratificant.

3 persones caminen entre un riu d'alta muntanya i un refugi.

Problemes que pot ocasionar

Un nombre molt elevat de visitants genera múltiples problemàtiques a l’espai: increment de l’erosió dels camins, augment de deixalles, sorolls, molèsties a la fauna i d’altres. A més, segons l’època de l’any, l’impacte derivat d’una sobrefreqüentació humana es pot veure incrementat, quan són períodes sensibles per a la fauna o flora de l’espai.

A la vegada, un valor que segur que tothom preua dels diferents espais naturals és la tranquil·litat que hi troba. Visitar-los de manera continuada, i durant tot l’any, pot fer que deixin de ser llocs tranquils i agradables per a nosaltres, i també habitables per a algunes espècies sensibles.

Bones pràctiques

Si t’agrada visitar espais naturals i gaudir dels valors que presenten, fes-ho amb moderació:

  • Escull l’època en què visites l’espai segons l’impacte que hi generis; si pots, evita les èpoques de més freqüentació.
  • Respecta les regulacions d’afluència de gent que hi pugui haver en els diferents espais.
  • Si no trobes lloc on aparcar, significa que hi ha un nombre massa elevat de persones; intenta cercar un pla alternatiu.
  • Intenta sempre que la biodiversitat disposi de la tranquil·litat que necessita en l’espai i en el temps. Evita les èpoques de sobrefreqüentació, però alhora roman sempre als camins senyalitzats i a les zones que ja presenten certa afluència de gent