Bones pràctiques al medi natural

Flecha
Icona Punt d'Informació

Visita els centres i punts d’informació

Disposar d’informació sobre els llocs que podem visitar, les rutes que podem seguir i les regulacions que hem de respectar ens ajudarà a poder gaudir plenament de l’espai natural que visitem. Tota aquesta informació, la podem obtenir en els centres i punts d’informació, on hi ha persones que ens proporcionaran tota la informació que necessitem. Demana-hi consell i deixa’t orientar!

Senyal de punt d'informació

Problemes que pot ocasionar

Si no tenim prou informació sobre l’espai que volem visitar, fàcilment ens perdrem indrets espectaculars que ens agradaria conèixer. Visitar els centres i punts d’informació ens ajuda a no perdre’ns el que és més destacable de l’espai, de manera adaptada a les nostres necessitats i interessos i mitjançant una informació fiable i de qualitat procedent de persones del territori.

A més, ens ajudaran a disposar del coneixement necessari per poder aplicar unes Bones Pràctiques a seguir durant la nostra visita, i així evitar els impactes negatius que pugui generar la presència humana sobre els valors de l’espai.

Bones pràctiques

Per millorar l’experiència de la teva visita a un espai natural:

  • Visita els punts i centres d’informació i consulta al personal que hi trobis qualsevol dubte que tinguis.
  • Segueix les recomanacions que t’indiquin els punts d’informació.
  • A més de visitar els punts d’informació, assegura’t també que disposes de la informació bàsica que et permeti gaudir de la teva visita, com ara la previsió meteorològica.
  • Si, a més, necessites servei de guiatge i/o interpretació, als punts d’informació et podran posar en contacte amb els guies i intèrprets locals acreditats en l’espai natural. 

Recursos associats