Bones pràctiques al medi natural

Flecha
Icona no expliquis els llocs naturals

Mantingues els “llocs secrets” en secret

Molts d’aquests llocs tan espectaculars però alhora vulnerables encara, no són gaire coneguts o mantenen un equilibri fràgil entre el nombre de visitants i la seva conservació. Utilitza el GPS o les xarxes socials amb responsabilitat.

Cua de cavall en un espai natural secret

Problemes que pot ocasionar

Els llocs poc coneguts i poc concorreguts que tens la sort de conèixer, cal mantenir-los així per assegurar-ne la conservació dels valors naturals. Un paisatge espectacular o una espècie rara poden córrer el risc de desaparèixer en el moment en què els fem massa públics.

Bones pràctiques

Per assegurar la conservació d’espais que s’han mantingut tranquils i ben conservats al llarg dels anys, cal tenir en compte una sèrie de recomanacions:

  • Intenta gaudir del moment que et regala l’espai en què et trobes, sense treure-li la tranquil·litat que tu hi has trobat. Pensa-t’ho dues vegades a l’hora de publicar-lo a les xarxes socials.
  • Vigila quines rutes penges a les plataformes dissenyades per a aquest ús. Donar a conèixer rutes poc transitades pot tenir efectes importants sobre el medi i la biodiversitat de l’espai.
  • Si necessites publicar fotos a les xarxes, tingues cura de no posar-ne la ubicació."

Recursos associats