Bones pràctiques al medi natural

Flecha
Icona comparteix la teva experiència

Comparteix la teva experiència

La teva visita i el que has après pot ser clau per sensibilitzar el teu entorn de la importància de conservar el medi natural i mostrar les bones pràctiques que has seguit. Col·labora a transmetre aquestes idees i que tothom conegui com d’important és conservar la natura!

Grup d'excursionistes realitzant una travessa en una zona de mitja muntanya

Problemes que pot ocasionar

És important transmetre a la gent del nostre entorn les Bones Pràctiques que coneixem i el que aprenem durant les nostres experiències als espais naturals. Una pràctica que no aplicàvem i que ara coneixem pot ajudar també la resta de visitants a prendre’n consciència. Si no transmetem aquest coneixement, serà més difícil i durà més temps que s’arribin a aplicar de manera generalitzada les Bones Pràctiques que permeten conservar el patrimoni.      

Bones pràctiques

Tot el que aprenem es fa més gran quan ho transmetem al nostre entorn:

  • Comparteix amb el teu entorn les Bones Pràctiques i recomanacions que cal respectar quan accedim al medi natural.
  • Si coneixes zones especialment sensibles, és important que ho transmetis així a qui vulgui visitar-les per evitar sempre que sigui possible que hi accedeixi.
  • Descobreix la natura participant d’entitats ambientals, de lleure juvenil (caus i esplais) o excursionistes. Aquestes entitats transmeten millor que enlloc aquests aprenentatges i la cultura sobre com comportar-se a la natura.

Recursos associats