Planifica la teva visita

Fes que la teva visita sigui una experiència única! Abans d’anar a un parc o espai natural, explora totes les possibilitats que t’ofereix. La teva visita comença a casa: planifica les activitats que realitzaràs, consulta els serveis de l'espai, reserva quan calgui i descobreix el patrimoni natural i cultural que pots gaudir.

Flecha

Descobreix la riquesa i la diversitat del patrimoni natural i cultural de Catalunya a través dels itineraris guiats i les activitats esportives i lúdiques que s’ofereixen als diferents espais naturals. Al catàleg “Ecoturisme: experiències per connectar amb la natura”, trobaràs una guia de totes les activitats turístiques que hi pots fer.

Preguntes freqüents

Prèviament a la teva visita, pots buscar informació sobre els accessos, el patrimoni, les activitats i els itineraris de natura a la pàgina web de l’espai que vols visitar. Hi trobaràs també les dades de contacte, els horaris i les adreces dels punts d’informació.

Molts espais naturals tenen punts d’informació per al visitant, on et podran dir quins són els millors itineraris i indrets per visitar i et donaran indicacions per poder gaudir al màxim d’una visita segura. 

Podem arribar als espais naturals amb vehicle motoritzat (cotxes, motos o transport públic), però una vegada hi som, cal seguir les restriccions d’accés motoritzat i estacionar només a les zones d’aparcament habilitades i senyalitzades per als visitants.

Alguns espais habiliten transport públic durant el període de vacances d’estiu o bé en caps de setmana i festius.  

Per saber-ne més 

A la pàgina web d’Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals trobaràs informació sobre itineraris accessibles per a persones amb mobilitat reduïda o amb deficiència visual, que faciliten la visita autònoma a l’usuari.

https://parcs.diba.cat/en/web/accessibilitat

Es pot consultar informació específica també a les pàgines web pròpies d’alguns parcs, com per exemple:

https://parcsnaturals.gencat.cat/ca/xarxa-de-parcs/aiguestortes/gaudeix-del-parc/guia-de-visita/itineraris/

https://parcsnaturals.gencat.cat/ca/xarxa-de-parcs/delta-ebre/viure-hi/millora-dinfraestructures/

També hi trobaràs informació sobre el material de préstec disponible per visitar la natura (handbikes, cadires tot terreny o terceres rodes) i els equipaments i centres d’interpretació adaptats, en els diferents espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals.

https://parcs.diba.cat/en/web/accessibilitat/materials

Alguns espais naturals reben molta afluència de visites en alguns moments de l’any. La massificació comporta molts impactes negatius als espais. Per exemple, hi trobem més deixalles i contaminació, s’erosionen els camins i es destorba la fauna i la flora.

 

Per posar remei a aquesta situació i facilitar l’acollida dels visitants, alguns espais han limitat l’aforament i gestionen les visites amb un sistema de reserva prèvia.

 

Els ingressos pels aparcaments i les entrades permeten cobrir els costos dels dispositius d’acollida, les brigades de neteja, el manteniment dels equipaments i senyalització o els serveis de vigilància, que també vetllen perquè tinguis una bona experiència quan visites l’espai.